Valkosuklaa-turkinpippurikonvehdit
huhtikuuta 27, 2018
Minun yksi suosikkiohje konvehtien tekoon on aikoinaan kinuskikissan sivuilta bongattu. Etsin helppoa ohjetta, jonka mukaan kokeilla konvehtien tekoa itse. Löysin tämän ohjeen enkä voinut olla kokeilematta, sillä makuyhdistelmänä oli sekä valkosuklaa että turkinpippuri, jotka ovat mieheni lempiherkkuja. Makuyhdistelmä on aivan ihastuttava ja ne toimivat yhdessä! Suklaan kanssa kannattaa vaan olla tarkkana, koska se voi palaa herkästi ja muuttuu sen myötä paakkuiseksi, jolloin sitä ei voi enää käyttää. Kaikista herkin suklaa palamiselle on valkosuklaa, mutta kunhan kuumennusvaiheessa malttaa olla tarkkana ja sekoitella niin hyvä tulee!
Tästä helposta ohjeesta tulee n. 20 konvehtia, eli 1 ½ konvehtivuoallista.
Ainekset
200g valkosuklaata
2rkl turkinpippurirouhetta
Sulata valkosuklaa ja temperoi se halutessasi. Olen itse tykästynyt suklaan vesihauteessa sulattamiseen. Paras tähän olisi metalliastia, mutta en omista kuin muovisen kulhon niin sekin on toiminut moitteetta. Suklaan voi sulattaa myös mikrossa puolella teholla (n. 400w) n.10-30 sekunnin välein sekoittaen.
Sekoita joukkoon turkinpippurirouhe.
Lusikoi tai kaada seos vuokiin.
Myös pursotinpussia voi käyttää tässä apuna. Laita jääkaappiin
jähmettymään.
Jähmettymisen jälkeen irroittele konvehdit vuoista ja konvehdit ovat valmiita tarjottaviksi.
Valmiit konvehdit
0 kommenttia