Huulirasva

helmikuuta 16, 2018

Huulirasvojen tekemiseen sain sytykkeen vuosi sitten miettiessäni lahja-ideoita jouluksi. Huulirasvan teko vaikutti helpolta eikä ainesosiakaan vaadittu paljoa. Hyvän perusohjeen löysin huvikumpu-blogista. Tänä jouluna tein huulirasvoja jo toistamiseen lahjaksi, mutta vähän eri muodoissa ja eri makuisina. Itsetehty huulirasva on terveellisempää ja tehokkaampaa kuin kaupan huulirasvat. Etenkin nykyään kun totuttelen elämään kemikaaliallergiani kanssa on kotitekoinen kosmetiikka entistä kiinnostavampaa. Kotitekoisessa kosmetiikassa ei ole ainakaan mitään ylimääräistä ja turhaa.


Tilasin Limepopista mehiläisvahan, aromiöljyt (mansikka ja vanilja ei ainakaan sisällä allergisoivia hajusteita) ja sieltä saa myös noita putkiloita ja purkkeja. Putkiloita saa myös tilattua Ebaystä esimerkiksi hakusanalla "lip balm container". Koristetarroja saa ostettua esim. Tigerista tai tilattua Ebaystä.


Ohje on yksinkertainen eikä tekemiseenkään mene kauaa aikaa.
Tarvitset:
  • 1 rkl kosmetiikkalaatuista mehiläisvahaa
  • 2,5-3 rkl öljyä (oliivi-, rypsiöjyä tai kookosrasvaa, itse tykkään laittaa puolet oliiviöljyä ja puolet kookosrasvaa)
  • muutama tippa aromiöljyä, esim. vanilja, mansikka, suklaa
  • huulirasvaputkilot/-purkit
 

Sekoita mehiläisvaha ja öljyt keskenään astiassa, ja laita astia vesihauteeseen liedelle. Joukkoon ei saa roiskua tippaakaan vettä. Sulata kaikki keskenään sekaisin hiukan samalla hämmentäen. Lisää joukkoon muutama tippa aromiöljyä. Aromia ei kannata lisätä kerralla paljoa vaan välillä haistaen onko hyvä. Pienellä palalla lämpimän sävyn huulipunaa saa huulirasvaan väriä. Kuvissa keltaiset (vaniljan makuiset) on tehty ilman huulipunaa ja punaiset (mansikan makuiset) on saaneet värinsä huulipunasta. Sitten seos aletaan kaatamaan purkkeihin ja/tai putkiloihin. Purkkien täyttämisessä ei ole mitään erikoista huomioitavaa, mutta putkiloiden täyttämisessä sen sijaan on. Putkiloihin kannattaa laittaa ensin seosta pieni määrä pohjalle tulpaksi, ja vasta sitten täyttää täyteen. Tulppa jähmettyy nopeasti ja estää vuotamisen. Samalla se suojaa putkilon mekanismia. Täyttäessä saa olla melko ripeä, sillä massa jähmettyy nopeasti, mutta sen saa sulaksi kuumentamalla seosta uudelleen vesihauteessa.

Ylläoleva ohje tehtiin kolminkertaisena, josta tuli 20 putkiloa huulirasvaa

Sen verran hyviksi todettu nämä itsetekoiset huulirasvat, että teen jatkossakin huulirasvat itse.

Lahjapakkaus, jossa huulirasva ja ripsiseerumi

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Hei.
    Kirjoitit että tilasit koristetarroja ebay sivulta(home made with).Voisitko lähettää linkin että keneltä ostit,osaat katsoa takaisin tilauksesta,ebayn sivulta?Kiitos.Terveisin Anett

    VastaaPoista
  2. Hei, juuri ne koristetarrat on ostettu Tigerista. Ebaysta löytyy handmade-tarroja esim hakusanalla "handmade sticker".

    VastaaPoista
  3. Hei kuinka paljon laitoit mehiläisvahaa tuohon?

    VastaaPoista