Morsiuskimppu

helmikuuta 08, 2018

Nykyään on ihanan paljon mahdollisuuksia ja ideoita tarjolla morsiuskimpuista. Omat kriteerini morsiuskimpulle olivat, että haluaisin sen olevan kestävä ja kaunis. Halusin, että se olisi minun näköinen sisältäen yhden lempiväreistäni eli violetin ja bling blingiä. Myös talvihäät toivat omat rajoituksensa kimpulle, joten nettiä selaillessani ja erilaisia kimppuja nähtyäni totesin, että voisin tehdä kimpun itse vaahtomuoviruusuista. Ne ovat yllättävän aidon näköisiä ja pidin siitä ajatuksesta, että voin pitää kimpun aina muistona ja se pysyy aina yhtä kauniina kuin häissämme.

Kuva: Valokuvaaja Pekka Huovinen

Tilasin vaahtomuoviruusut ym muut tarvittavat tarvikkeet tee-se-itse-kimppuun Ebaystä. Sieltä oli helppo tilata ja hinnat ovat edulliset. Tilasin sieltä varrellisia valkoisia ja violetteja vaahtomuoviruusuja, kahta eri levyistä violettia nauhaa, helminauhaa, kirkkaita pieniä timantteja ja timanttinauhaa. Muutama viikko meni kun tuotteet tulivat postissa. Katselin netistä mm. foam rose bouquet-hakusanalla kimppuja, joista ammensin itselleni inspiraatiota oman kimppuni tekoon. Aloin sommittelemaan ruusuja kimpun muotoon ja muoto tuli aika nopeasti hahmoteltua. Kimppuun tuli kaiken kaikkiaan 27 ruusua. Sitten kiedoin yhdellä ruusun varrella kimpun yhteen. Yksi vaihtoehto on myös tehdä kimppu valmiiseen pohjaan, johon ruusut tökätään, mutta omaa silmää miellytti enemmän se, että ilman valmista pohjaa saa kimpusta tehdä enemmän oman näköisen.

Sitten sainkin töistä sopivasti sähköjohtojen suojaputkea sen verran, että sain siitä kimpulle pidikkeen. Putkesta sahattiin pieni pätkä (n. 12 cm), jonka sisälle ruusujen varret sai piilotettua. Seuraavaksi laitoin hieman kuumaliimaa putken sisälle, jolla sain kiinnitettyä kimpun varren ja putken toisiinsa kiinni.


Sitten liimasin putken pohjaan palan satiininauhaa aukon peitoksi, jonka jälkeen aloin kietomaan nauhaa putken ympärille välillä laittaen kuumaliimaa pikkutippoja, jotta nauha asettuu hyvin putkelle.



Halusin lisätä ruusujen alle myös nauhaa, joten leikkasin samanmittaiset pätkät ja liimasin ne putkeen ikään kuin kaksin kerroin ennen kuin olin putken yläosassa menossa sen kimpun pidikkeeseen tulevan nauhan kanssa. HOX, jos haluaa siistin lopputuloksen, kaikkien nauhojen päät mitä leikkaa kannattaa polttaa päistä sievästi umpeen niin mikään nauha ei lähde purkautumaan!


Nauha tuli sopivasti peittämään ruusujen alla olevien nauhojen päät. Liimasin nauhan pään vielä kuumaliimalla kiinni. Sitten oli timanttiverkon kiinnityksen vuoro. Leikkasin leveydet oman maun mukaan sopiviksi ja kiinnitin kuumaliimalla kiinni. Se voi olla melko värkkäystä jos satiininauha siinä ei ole ihan tasapaksu juuri siitä verkon kohdalta, mutta pikku kikkailuilla sitä ei huomaa.



Loppusilauksena tuli helminauha, jota kiedoin kimpun ympärille kiinnittäen nauhan päistä sen kimpun alle mahdollisimman huomaamattomasti. Halusin vielä tehdä kimpusta hieman roikkuvamman näköisen, joten lisäsin pidikkeen yläosaan kaksi pitkää satiininauhaa ihan vain solmimalla ne kiinni. Muutamia kirkkaita, läpinäkyviä timantteja liimasin kuumaliimalla joidenkin ruusujen keskelle ja se oli siinä. Kimpun teko itse ei ollut minusta iso homma, mutta toki onhan siinä näprättävää riippuen vähän siitä millaisen haluaa. Jos kimpun tekeminen itse ei innosta, mutta haluaisi aidolta näyttävän tekokimpun, saa näitä myös valmiina ostettua esim. Facebookin hääryhmistä. Olen tosi tyytyväinen kimppuun, sain juuri sellaisen kuin halusin ja ennen kaikkea kestävän kimpun!

Kuva: Valokuvaaja Pekka Huovinen 

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19297981/?claim=45uwgdfjkjr">Follow my blog with Bloglovin</a>

You Might Also Like

0 kommenttia