Rocky road, joka vie kielen mennessään

huhtikuuta 24, 2019

Äitini teki jouluna aivan taivaallisen ihanaa rocky road-fudgea, johon jäi himo! Siispä kyselin äidiltä reseptiä, ja hän suositteli tsekkaamaan pullahiiren reseptin. En yleensä ihan hirveän innoissaan ole suklaafudgesta, mutta tähän rakastuin, kun maku ja koostumus on niin ihanan suussasulavaa.


Rocky Road-fudge

200g maitosuklaata
200g tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl voita
(3 dl pähkinöitä)
100g pieniä tai pilkottuja vaahtokarkkeja

Laita höyrykeittimen alaosaan hieman vettä ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Laita höyrykeittimen puuro-osa kattilan päälle ja mittaa sinne paloitellut suklaat sekä kondensoitu maito. Sekoittele välillä kunnes kaikki suklaat ovat sulaneet. Lisää voi. Anna jäähtyä hetken aikaa sekoitellen ja sekoita joukkoon pienet tai paloitellut vaahtokarkit sekä pähkinät (jos käytät niitä). Vuoraa 15x25cm kokoinen vuoka leivinpaperilla (itse käytin tähän suunnilleen tuon kokoista metallitarjotinta). Kaada massa vuokaan ja tasoittele pintaa. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes massa on jähmettynyt. Leikkaa pieniksi annospaloiksi tai vaikkapa fudgepatukoiksi. Säilytetään jääkaapissa.



Kokonaisuudessaan varsin helppotekoinen fudge! Ostin kaupasta valmiita pieniä vaahtokarkkeja, jotka oli helppo vaan heittää lopuksi massan sekaan. Tämä fudge hävisi kyllä vähän turhankin äkkiä meidän jääkaapista, täytyy ensi kerralla yrittää vähän hillitä enemmän, heh! Tästä ohjeesta voi tehdä vaikka mitä kivoja variaatioita, vaihtaa suklaata, herkkuja yms. vain taivas on rajana. 

You Might Also Like

0 kommenttia