Ripsiseerumi

kesäkuuta 06, 2018

Olen yleensä ostanut valmiita ripsiseerumeita ripsien kasvattamista varten, kunnes kiinnostuin seerumin tekemisestä itse nähtyäni ohjeita netissä. Ohje ei kuulostanut edes vaikealta vaan itse asiassa aika helpolta. Ohjeita on moneen lähtöön, mutta muokkasin ohjeen sitten sopivaksi ainesosien mukaan. Halusin tehdä myös manteliallergikolle sopivan version kookosöljyyn, joten tein sitten kahta erilaista seerumia.  Tärkein ainesosa itsetehdyissä ripsiseerumeissa on risiiniöljy. Se kasvattaa ripsiä tehokkaasti sisältäen ravitsevia rasvahappoja, E-vitamiinia ja proteiinia. Risiiniöljyn huono puoli on, että se voi pidemmässä käytössä hieman ärsyttää silmää, joten risiiniöljyn määrää seerumissa voi halutessaan hieman vähentää suhteessa muihin ainesosiin jos siltä tuntuu. Kookosöljy vahvistaa ja tuuheuttaa ripsiä, ja manteliöljy on ravitseva ja kosteuttava. E-vitamiini kosteuttaa ja auttaa vahvistamaan ripsiä samalla ripsiä pidentäen. Parasta itsetehdyssä ripsiseerumissa on sen luonnollisuus, sillä kaikki ainesosat ovat luonnollisia öljyjä eivätkä ne sisällä mitään epämääräisiä kemikaaleja.



Ripsiseerumi

Tarvikkeet: pipetti/pieni tratti, ripsivärihylsy 3,5ml TAI eyeliner-hylsy

1 tl risiiniöljy
1 tl E-vitamiiniöljyä
1 tl kookosöljyä/manteliöljyä

Eli kaikkea 1/3- suhteessa. Lisää risiiniöljy, kookos-/manteliöljy ja e-vitamiiniöljy ripsivärihylsyyn. Jos käytät kookosöljyä, sulata sen ensin juoksevaan muotoon. Risiiniöljy ja E-vitamiiniöljy tekevät seerumin tahmaiseksi, joten pipetti on ehkäpä kätevin aineiden lisäämisessä. Hylsyssä aineet voi sekoittaa kätevimmin hylsyn harjalla.

Käyttöohje:
Levitä seerumia iltaisin ripsiin ennen nukkumaan menoa. Pese kasvosi aamulla normaalisti. Tuotetta on hyvä säilyttää jääkaapissa, jotta se säilyy pidempään eikä siitä tule liian paksua.

Vasemmalla kookosöljyyn ja oikealla manteliöljyyn tehdyt seerumit

Tein itse alunperin ripsivärihylsyihin seerumia, mutta seerumi tuntui valuvan silmiin kun sitä laittoi ripsiin, vaikka yritin laittaa sitä vain vähän. Päätin sitten kokeilla eyeliner-hylsyä ja se on minun mielestä toiminut paremmin. Sen annostelu on helpompaa eikä ole niin herkästi valunut silmiin. Paras tapa on ollut laittaa seerumia juuri ennen nukkumaan menoa kun silmiä ei ole enää tarkoitus liikutella, koska muuten se saattaa hieman valua silmiin silmien liikkumisen myötä.

 Seerumia eyeliner-putkilossa

Lahjapakkauksessa itsetehdyt ripsiseerumi ja huulirasva

Tässä pakkauksessa ripsiseerumi, huulikuorinta, huulirasva ja suitsukkeita

You Might Also Like

0 kommenttia